gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Яхния»Попска яхния от дива свиня

Попска яхния от дива свиня

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Попска яхния от дива свиня1 / 2
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - диво 200 гр.
  • мас - 20 гр.
  • лук - 20 гр.
  • лук - дребен 100 гр.
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 7 гр.
  • доматено пюре - 3 гр.
  • вино - 7 мл.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • лимони - 1бр.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо от диво прасе се пържи. Прибавя се лукът, нарязан на дълго и тънко. Когато той се позапържи, слага се доматеното пюре.

Задушаването продължава, докато то стане зърнесто. Ръси се брашното и се пържи до златист цвят. Запръжката се гаси с виното. Пускат се дафиновият лист и черният пипер. Залива се с хладка вода и се посолява.

Отделно в две - три води се варят малките глави лук. След като леко се задушат в част от маста, пускат се в почти уврялата попска яхния.

Накрая се слагат кръгчетата лимон и по желание попската яхния с дива свиня може да се кипне с тях - така ястието получава особен аромат. Сервира се поръсена с нарязания на дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: