gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Бишкотена торта Плодово изкушение

Бишкотена торта Плодово изкушение

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
3016210097
Бишкотена торта Плодово изкушение
Снимка: Еми Авджиева
1 / 4
15/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Торта Плодово изкушение, която искаме да видим в хладилника веднага"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 30 бр.
  • компот от праскови - 1бр.
  • ягоди - 2 тарелки
  • вишни - замразени
  • КРЕМ ЗА ТОРТАТА
  • сладкарска сметана - 400 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • кисело мляко - 200 г изцедено
  • желатин - 2 пакетчета
  • ягоди - 1 тарелка
  • пудра захар - 7 - 8 с.л. пресята
  • ЗА УКРАСАТА
  • ягоди - 1 тарелка
  • праскови - от компот
  • вишни - замразени
  • орехи - смлени
  • кокосови стърготини
  • захарни пръчици
  • желатин - 2 пакетчета
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме вкусен крем за тортата, като с миксер разбиваме добре сладкарската сметана. Към нея добавяме заквасената сметана, изцеденото кисело мляко и пресятата пудра захар.

Отделно пасираме ягодите от едната тарелка и внимателно на ръка ги добавяме към разбития гъст крем. Желатинът от двете пакетчета (аз използвах желатин на Доктор Йоткер) го изсипваме в малък огнеупорен съд и към него добавяме 12 с.л. студена вода.

Изчакваме 5 минути да шупне и на водна баня го разтваряме. Така разтворения желатин го добавяме внимателно и постепенно към готовия крем.

От вътрешната страна на кръгла форма за блатове с отделящо се дъно, се прави цилиндър от хартия за печене. Хартията прилепва плътно към стените на формата и се извисява поне 20 см над нея. Слепва се при необходимост с малко от крема.

В така приготвения цилиндър изсипваме около 1/3 от крема. Поставяме изправени бишкоти като оградка и легнали върху крема. Върху бишкотите отново слагаме крем, върху който една до друга редим замразените вишни. Върху тях се изсипва крем, след това бишкоти и отново крем. Готовата бишкотена торта с крем слагаме в хладилник за около половин час, за да се стегне.

След това я украсяваме с нарязани на филийки праскови от компот, нарязани ягоди и вишни.

Приготвяме желатин, с който да залеем плодовете на тортата, по описания по-горе начин. Към разтворения на водна баня желатин добавяме около 100 г от компота от праскови, настъргана лимонова кора и 1 с.л. изцеден лимонов сок. С желатиновата смес заливаме обилно наредените върху тортата плодове и отново я поставяме за 1 час в хладилника.

След като извадим готовата охладена и стегната плодова торта с бишкоти, махаме страните на формата и внимателно отлепяме хартията. Тортата остава само върху дъното на формата. Тогава намазваме леко оградката от бишкоти с крем и върху него нанасяме смлените орехи.

При желание плодовете се украсяват и с кокосови стърготини и захарни пръчици.

Получава се много пъстра празнична торта.

Опитайте и вие Бишкотена торта Плодово изкушение!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: