gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Соденик с царевично брашно

Соденик с царевично брашно

Соденик с царевично брашно
Снимка: Росица Стeфанова
1 / 2
15/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с бъркалка, прибавят се киселото мляко, в което е угасена содата, олиото, солта, захарта и водата.

Разбъркваме всичко. После прибавяме бялото и царевично брашно, да се получи малко по-гъста смес от кексово тесто.

Ако е необходимо, се добавя малко брашно или вода, в зависимост от гъстотата. Печем в тава на 180-200 градуса за около 40 мин. Проверяваме с клечка и ако е суха, е готов нашият соденик с царевично брашно. Ядем приготвената содена питка с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: