gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински дроб с карамелизиран лук

Свински дроб с карамелизиран лук

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1952k7172k1
Свински дроб с карамелизиран лук
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
19/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Чудна гозба се получи от свински дроб и карамелизиран лук - вижте останалите съставки тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дроба от излишните ципи и нарежете на средно големи парчета.

Измийте го и добре подсушете.

Пригответе се глинена тавичка, като дъното полейте обилно с олио. Изсипете дроба в глинения съд и ако е необходимо, долейте още мазнина.

Завийте с фолио и сложете в студена фурна.

Печете на 200 градуса около 30 мин с фолиото, отстранете и допечете още 10 мин максимум.

Докато се пече дробът на фурна, [пригответе карамелизирания лук. Нарежете на полумесеци.

Загрейте мазнина в тиган и сипете лука да се пържи, докато хване загар, добавете захарта и разбъркайте.

Щом започне да се карамелизира, добавете балсамов оцет и малко вода и оставете да се задуши под капак.

След като лукът е готов, добавете го при сготвения свински дроб, объркайте и чак тогава посолете със солта и поръсете със прясно смлян пипер.

Да ви е сладко с този нашенски специалитет!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: