gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Яхния»Патешка яхния с картофи и пресен чесън

Патешка яхния с картофи и пресен чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k15k11
Патешка яхния с картофи и пресен чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
19/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Ако си мислите, че няма начин да угодите на всички у дома, що се отнася до вечерята, не е така - сгответе им патешка яхния с картоф - няма да искат да станат от масата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете до готовност патешките бутчета в леко подсолена вода.Тъй като по принцип те имат повече подкожна мазнина, не е нужно да добавяте в бульона.

Почистете, измийте и нарежете лука, два стръка чесън, чушките и целината. Задушете с малко сол до омекване в олиото. Ако е нужно, може да добавите още мазнина, но имайте предвид, че бульонът също е мазничък от патешките бутчета. За да е по-фино ястието, част от зеленчуците аз смилам, а оставям на парченца само чушките и пресния чесън.

Махнете капака и сипете доматеното пюре и червения пипер. Запържете за кратко при непрестанно разбъркване.

Прецедете топлия патешки бульон и налейте към зеленчуците. Оставете за заври, като през това време си обелите и нарежете на едро картофите. Добавете и тях в ястието заедно с бутчетата.

Варете около 30 минути или докато картофките омекнат. Доливайте течност към апетитната яхния, ако е необходимо.

Подправете патешкото с картофи според вкуса си и по желание сгъстете с лъжица брашно, разтворена във студена вода. Ако направите това, оставете да поври още поне 5 минутки.

Накълцайте пресния чесън и поръсете всяка порция обилно с него преди да поднесете. За мен комбинацията пресен чесън с патешко е разкошна и затова не използвам подправки за това ястие, то само по себе си е много ароматно.

А сервирана с топъл хляб, патешката яхния с картофи и пресен чесън е истински разкош!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: