Пролетна баница със спанак и жълтъци
Prolećna pita sa spanaćem i žumancima
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пролетна баница със спанак и жълтъци

Пролетна баница със спанак и жълтъци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5987k2k3k4
Пролетна баница със спанак и жълтъци
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
20/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
"Официално открихме пролетния сезон с тази апетитна баница със спанак"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло. Подмажете тавичка и сложете лист, така че да прехвърли 3-4 см борда на тавата.

Намажете го с четка с краве масло. Отгоре сложете друг лист, пак намажете и така, докато свършат корите.

Към бланширания спанак добавете рикотата и 50 г от сиренето.

Овкусете с щипка джоджен и щипка черен пипер.

Изсипете спанака върху корите и разстелете равномерно. Направете гнезда, а в тях сложете по един жълтък.

Покрийте редената баница с краищата на корите.

Разбийте едно яйце с 2-3 с.л. олио и натрошеното сирене.

Залейте корите на спаначената баница.

Изпечете пролетната баница със спанак и жълтъци на 180°C до приятен загар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: