Начин на приготвяне
Омесете каймата с две супени лъжици от булгура. Овкусете със сол, пипер, кимион и чубрица. Оформете малки топчета - колкото големина на лешник.
В тенджера загрейте 2 и 1/2 вода. Запържете в мазнина ситно нарязаните лук, моркови, чесън и изсипете в тенджерата.
Добавете наситнените чушки, смления джинджифил, картофите /цели, не нарязани / и куркумата.
След като поомекнат зеленчуците, добавете и топчетата. Прибавете и доматите.
След като поври вкусната супа топчета, извадете картофите, намачкайте с преса, да се получи нещо като кашичка и върнете обратно в любимата супа.
Останалия булгур прибавете 10 мин преди свалянето от котлона и овкусете със сол и пипер.
Изпечете 2 чушлета на котлон и пуснете в супата.
След отстраняването от котлона поръсете със ситно нарязаните магданоз, целина и мащерка.
Поднесете супата топчета с булгур с резени лимон!
Вкусна и много здравословна е моята супа !