Содени хлебчета
Soda hlepčići
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Содени хлебчета

Содени хлебчета

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
6854k2k3k3
Содени хлебчета
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
21/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Добър апетит с тези чудесни содени хлебчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме цеденото мляко, содата и газираната вода. Разбъркваме и добавяме маслото, солта и захарта.

Смесваме пресятото брашно с бакпулвера и добавяме в сместа. Разбъркваме и започваме да месим като си добавяме по малко от маслото.

Когато се получи меко и гладко тесто, го покриваме с фолио и го оставяме за 20 минути.

След това от тестото оформяме плоски питки и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с прясно мляко. По средата правим разрез на кръст.

Печем нашите содени хлебчета в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.

Докато содените хлебчета са още горещи, ги намазваме с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: