Сладкиш с церевичен грис
Kolač sa kukuruznim grizom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с церевичен грис

Сладкиш с церевичен грис

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k3k7
Сладкиш с церевичен грис
Снимка: Марияна
1 / 2
21/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Сладкиш с царевичен грис, който приготвяме за нула време"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Разбиваме ги с миксера много добре. После прибавяме захарта и ванилията и пак разбиваме. Трябва да стане гъста смес.

Добавяме олиото на тънка струйка и пак разбиваме с миксера.

В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Като шупне содата в киселото мляко, я прибавяме в купата. Разбиваме отново всичко.

Най-накрая прибавяме царевичния грис. В случая царевичният грис, който ползвах е румънски за малай, не много едър, а с фини зрънца.

Объркваме всичко с миксера до еднородна смес. Покриваме малка тава с хартия за печене, така че да има на дъното и на стените, и изливаме кашата.

Заглаждаме. Кашата е по–рядка отколкото кексова, но това да не ви притеснява, изпича се добре.

Печем нашия сладкиш с грис в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изпича се много бързо.

Като поизстине леко, режем сладкиша на 12 парчета.

Сладкиша с церевичен грис хапваме топъл. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: