Винен кебап в мултикукър

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
443
1064
372
5
21/03/2020
"Ето как се готви винен кебап в мултикукър "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо745
  • Преглеждания за месеца744
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 - 600 г
  • лук - 1 средна глава
  • вино - 200 мл бяло или червено
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • захар - 1/4 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уредът за настройва на програма за пържене при 140 г за 10 минути и се включва. Лукът се нарязва на дребно и се запържва пръв с около 4-5 с.л. олио.

Разбърква се няколко пъти и след 3-4 минути се добавя и месото, също нарязано на дребни кубчета.

Добавят му се сол и черен пипер на вкус и се разбърква периодично, докато програмата свърши.

Когато това стане се добавят виното, дафиновите листа, доматеното пюре, сол на вкус, захарта и червения пипер.

Всичко се разбърква добре и уредът се затваря. Настройва се на 40 мин. на програма за ориз.

След края и на тази програма имате готов, вкусен винен кебап, който може да поднесете с ориз или картофи.

Виненият кебап в мултикукър се готви лесно и е любим на цялото семейство!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар