gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап в мултикукър

Винен кебап в мултикукър

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4512k2k1k5
Винен кебап в мултикукър
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
21/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ето как се готви винен кебап в мултикукър"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 - 600 г
  • лук - 1 средна глава
  • вино - 200 мл бяло или червено
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • захар - 1/4 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уредът за настройва на програма за пържене при 140 г за 10 минути и се включва. Лукът се нарязва на дребно и се запържва пръв с около 4-5 с.л. олио.

Разбърква се няколко пъти и след 3-4 минути се добавя и месото, също нарязано на дребни кубчета.

Добавят му се сол и черен пипер на вкус и се разбърква периодично, докато програмата свърши.

Когато това стане се добавят виното, дафиновите листа, доматеното пюре, сол на вкус, захарта и червения пипер.

Всичко се разбърква добре и уредът се затваря. Настройва се на 40 мин. на програма за ориз.

След края и на тази програма имате готов, вкусен винен кебап, който може да поднесете с ориз или картофи.

Виненият кебап в мултикукър се готви лесно и е любим на цялото семейство!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: