gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кисели краставички по гръцки

Кисели краставички по гръцки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9495195k
Кисели краставички по гръцки1 / 3
23/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6-7 буркана
"Кисели краставички като кисели краставички, просто трябва да се консумират с Узо и под сянката на смокиново дърво!"

Необходими Продукти

  • корнишони - 3 кг
  • смокини - смокинови листа
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистените корнишони за 2-3 часа във вода. Отрежете внимателно крайчетата им и подгответе буркани Омния. На дъното на всеки сложете по един смокинов лист.

Подредете краставичките в бурканите възможно най-плътно. На всеки буркан се слага 1 с.л. сол + количество вода до ръба на буркана. Отгоре сложете по още един смокинов лист и затворете плътно бурканите.

Оставете бурканите да отлежават 2-3 дни на светло - саламурата трябва да стане мътна. След този момент преместете бурканите с краставички на хладно. За около 10-тина дни трябва да се избистрят и да са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
43
30
21
10
Дай твоята оценка: