Зеленчуков гратен

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
206
2k
575
479
22/03/2020
"Невероятен зеленчуков гратен - опитайте задължително "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 285
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките без да ги обелвате. Обелете и измийте морковите. След това настържете тиквичките и морковите.

Ако изберете вариант без задушаване на зеленчуците при приготвяне на апетитното вегетарианско ястие, е добре да ги изстискате от излишната вода.

В малка тенджера задушете нарязания лук в сгорещеното масло, налейте бялото вино, оставете да се изпари.

Добавете настърганите тиквички и моркови, добавете скилидките чесън (предварително нарязани), малко зехтин и задушете за около 8 минути на среден котлон.

След като омекнат и се овкусят от лука и чесъна, ги оставете настрана да се охладят.

Това е варианта, който предпочитам. Можете да не задушавате тиквичките и морковите.

В купа разбийте яйцата, добавете млякото, след което добавете зеленчуците, солта и черния пипер, както и подправката по ваш избор. След това добавете сирената.

Изпечете огретена от зеленчуци за 35 до 40 минути във фурната, на 180 градуса.

Добър апетит с моята авторска рецепта за зеленчуков гратен!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Много приятен огретен, апетитен и красиво изглеждащ!
1
0
Ivi  Vacca
Ivi Vacca
23.03.2020 18:34
Благодаря ви много !
1
0