Зеленчуков гратен

Зеленчуков гратен

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4665k1k1k
Зеленчуков гратен
Снимка: Ivi Vacca
1 / 4
22/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"Невероятен зеленчуков гратен - опитайте задължително"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките без да ги обелвате. Обелете и измийте морковите. След това настържете тиквичките и морковите.

Ако изберете вариант без задушаване на зеленчуците при приготвяне на апетитното вегетарианско ястие, е добре да ги изстискате от излишната вода.

В малка тенджера задушете нарязания лук в сгорещеното масло, налейте бялото вино, оставете да се изпари.

Добавете настърганите тиквички и моркови, добавете скилидките чесън (предварително нарязани), малко зехтин и задушете за около 8 минути на среден котлон.

След като омекнат и се овкусят от лука и чесъна, ги оставете настрана да се охладят.

Това е варианта, който предпочитам. Можете да не задушавате тиквичките и морковите.

В купа разбийте яйцата, добавете млякото, след което добавете зеленчуците, солта и черния пипер, както и подправката по ваш избор. След това добавете сирената.

Изпечете огретена от зеленчуци за 35 до 40 минути във фурната, на 180 градуса.

Добър апетит с моята авторска рецепта за зеленчуков гратен!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: