Руло Полента
Rolat Palenta

Руло Полента

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Руло Полента
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
24/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Това официално е най-апетитното руло полента, което някога сме виждали - вие как мислите"

Необходими Продукти

  • за полентата
  • вода - 1 л.
  • брашно - 10 с.л. царевично
  • бра - но - 1 с.л. бяло
  • сол - щипка
  • за пълнежа
  • мортадела - 150 г
  • топено сирене - 200 г
  • за доматения сос
  • кайма - 200 г
  • домати - 30 г от консерва
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • селъри - 1 стрък
  • зехтин
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тенджера с 1 л студена вода сложете 10 с.л. царевично и 1 с.л. бяло брашно. Посолете и сложете съда на котлона на слаб до леко умерен огън.

Започнете да бъркате, докато полентата се сгъсти и свари добре. За да е добре приготвена, трябва поне 30 мин бъркане.

Намажете с олио голямо парче хартия за печене. Изсипете готовата полента и оформете правоъгълник. Старайте се да е с еднаква дебелина. Върху него наредете тънко нарязана мортадела (или друг мек салам или варена шунка).

Сложете парчета тънко нарязано топено сирене и с помощта на хартията завийте на руло.

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете ситно нарязана глава лук, морков и целина. Запържете за кратко и прибавете каймата.

Полейте с чашка бяло вино. Гответе около 5 мин, след което добавете смлени домати, овкусете със сол, нарязан на ситно босилек и щипка черен пипер.

Гответе соса Болонезе, докато остане на мазнина.

Поднесете нарязани парчета руло полента, поляти с доматения сос.

Да ви е сладко!

Забележка: Доматеният сос може да бъде и без кайма.

Рулото може да се поднесе и без сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: