Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани Сиренца»Плато от панирани хапки с корнфлейкс

Плато от панирани хапки с корнфлейкс

ГеновеваГеновева
Готвач
1389901k8812
Плато от панирани хапки с корнфлейкс
Снимка: Геновева
2 / 7
24/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хубавите неща се приготвят в плата - да има за всички, точно като панираните хапки с корнфлейкс"

Необходими Продукти

  • галета - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - 2 ч.ч.
  • краве сирене - 150 г
  • топено сирене - 1 кутийка триъгълни
  • кашкавал - 150 г
  • олио
  • за чесновия сос
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1с.л.
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кравето сирене на дебели кубчета, а кашкавала - на големи квадрати.

В дълбока чиния сипваме галетата, в купичка разбиваме яйцата.

В дълбока купа сипваме корнфлейкса, като го натрошаваме с ръце, но не много на дребно.

Овалваме първо топеното сирене, като първо го овалваме в галетата, после в яйцата и накрая в корнфлейкс. Редим в чинийка. След това овалваме по същия начин и кравето сирене.

Накрая повтаряме по същия начин с кашкавала, но него може да го потопите първо във вода, за да полепне добре.

Слагаме повечко олио и оставяме да се сгорещи. Ако ви е останало от яйцето, може да потопите преди пържене някои от сирената, просто за да го използвате.

Пържим панираното сирене в сгорещено олио до получаването на златист цвят.

Поставяме върху кухненска хартия да се отцедят хапките пане от олиото и сервираме в продълговата дъска или чиния.

Правим си чесновия сос, като смесваме киселото мляко, майонезата и пасирания чесън.

Разбиваме добре и сервираме заедно с панираните хапки с корнфлейкс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: