Градинска бобена яхния

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
880
2
25/03/2020
"Градинската бобена яхния събира всички вкъщи около трапезата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме боба (който предварително сме накиснали за 1 нощ), като му сменяме 3 води и на последната го готвим до полуготовност с по ½ ч.л. хималайска сол и хлебна сода.

В средно голяма тенджерка задушаваме в шарлана нарязаните моркови, лук и чесън за 3 минути. Заливаме с литър и половина гореща вода от електрическа кана.

Добавяме картофите и тиквата нарязани на кубченца. Следват пресните листа лапад, магданоза (без дръжките) и вече сварения шарен боб.

Подправяме с хималайска сол, червен и черен пипер, сушен и стрит градински джоджен, смлени кимион и кориандър.

Поставяме капака и оставяме зеленчуковата яхния да се вари, докато на малкия котлон съвсем леко запичаме, с непрекъснато бъркане, брашното от елда.

Вече със засилен аромат и цвят го добавяме много бавно към ястието, с постоянно бъркане, за да го сгъстим. Варим още малко (към 10 минути) и бобената яхния е готова!

Невероятно вкусна градинска бобена яхния с шарен боб, тиква и брашно от елда! Протеинова и засищаща!

Гозба за една уютна семейна вечеря!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар