Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Зеленчуков рамьон със спанак, лапад и яйца

Зеленчуков рамьон със спанак, лапад и яйца

Зеленчуков рамьон със спанак, лапад и яйца
Снимка: Илиана Първанова
3 / 7
26/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Зеленчуковият рамьон се приготвя за нула време и е много вкусен - любима рецепта, която трябва да пробвате"

Необходими Продукти

  • спагети - 3 пакети полуготови
  • яйца - 3 бр.
  • спанак - 2 шепи листа
  • лапад - 8 - 10 листа
  • киселец - 3 - 4 листа, по желание
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • пресен лук - няколко стръка
  • лук - 1 глава стар
  • копър - 1/3 връзка
  • хималайска сол - на вкус
  • пипер меланж - ½ равна к.л.
  • куркума - ½ к.л.
  • кимион - ½ к.л.
  • шарлан - 1 - 2 ч.л.
  • изворна вода - около .5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко шарлан задушаваме рендосаните моркови и нарязания лук за около 3 минути.

Добавяме нарязани всички зеленини: спанак, лапад, киселец, пресен лук и копър. Разбъркваме и заливаме литър и половина гореща вода, загрята в електрическа термокана.

Сипваме полуготовите спагети, които по желание разчупваме на 2-3 части, за да са по-удобни за ядене. Овкусяваме хималайска сол (на вкус), пипер меланж от мелничка, куркума и кимион.

Разбъркваме и чукваме в тенджерката 3 яйца, отново разбъркваме и поставяме капака. Оставяме да се варят още 7-8 минути. Готово!

Разпределяме азиатските спагети в градински стил в 3 порции – дълбоки купи и поднасяме ястието топло с бамбукови клечки.

Изключително лесен, вкусен и бърз за приготвяне зеленчуков рамьон със спанак и яйца. Подходящ и за обяд, и за вечеря!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: