Лазаня с домашни кори

26/03/2020
"Ако сте почитатели на лазанята, предлагаме да си я приготвите сами у дома "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо440
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата231
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, правим кладенче, добавяме яйцата и зехтина и омесваме меко тесто.

Оставяме за 30 мин на стайна температура да се отпусне глутенът. През това време приготвяме Болонезе. Нарязваме на ситно лука и чесъна, аз обичам морковите настъргани в този сос. Задушаваме ги в зехтин и добавяме каймата (предварително я омесваме с 25 мл вода).

Овкусяваме с подправките(без босилека) и щом стане на трохи, добавяме доматите. Оставяме да къкри до готовност и слагаме босилека. Връщаме се на корите.

Разделете домашното тесто за паста на две и разточете всяка топка (с машинка за паста е по лесно, ако имате) на колкото се може по-тънко.

Нарежете на правоъгълници (не е нужно да сте перфектни). Оставете на плота да изпръхнат.

Време е за Бешамела. В тенджера разтопете маслото и добавете наведнъж брашното. Запържете брашното и налейте студеното мляко.

В началото ще станат бучки, не се отчайвайте, продължавайте да бъркайте с тел. Бъркането продължава, докато се сгъсти. Овкусете с подправките.

Загрейте тенджера с подсолена вода, сложете и няколко капки зехтин. Бланширайте домашните кори за лазаня за 2-3 мин.

Започваме със сглобяването на нашата вкусна лазаня. На дъното на тава (размерите на моята са около 33х21) сложете малко от доматения сос.

Следват ред кори, ред Болонезе, поливане с Бешамел и отново кори, доматен сос, малко Бешамел... Важното е най-отгоре да остане Бешамелът.

Настъргваме кашкавал и печем лазанята с домашни кори на 180 градуса за около 40 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар