Домашен сос Уорчестър

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
76
3
27/03/2020
"Домашен сос Уорчестър - прави се за минути и е страхотен завършек на всяко ястие "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо176
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън - 1 скилидка
  • ябълков оцет - 1/2 с.л.
  • меласа - 1 с.л.
  • тамариндова паста - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • чили - 1 к.л.
  • рибен сос - 2 с.л.
  • лук на прах - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресовайте чесъна с малко сол (около 1 к.л. добавих аз), след което го преместих в купа и добавих ябълковия оцет, меда, меласата, тамариндовата паста.

Също така добавих и рибеното масло, лук на прах и чили. В случая аз добавих чили на зрънца, тъй като ароматът му е по-силен от този на чили на прах, но е въпрос на вкус. В същото съотношение може да добавите и на прах.

Така домашният сос Уорчестър се премества в бурканче или купичка, който се затваря плътно.

Съхранено правилно, приготвеният сос за месо може да се използва в продължение на 2 месеца, като преди всяка употреба се разклаща.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар