Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура в кора на фурна

Ципура в кора на фурна

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38164114119
Ципура в кора на фурна
Снимка: Потребител#246858
1 / 2
26/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ако обичате риба, ще се влюбите в тази печена ципура в кора"

Необходими Продукти

  • риба - 3 бр. ципури
  • моркови - 5 - 6 бр.
  • броколи - 500 г
  • гъби - 10 - 12 бр.
  • кори на сач - 1 пакет селски
  • олио - 3 - 4 с.л. за намазване
  • подправка за риба
  • мащерка
  • девесил
  • сол
  • масло - 50 - 60 г
  • лимони - лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера се кипва вода.

Морковите се почистват и нарязват на едро. Пускат се във врящата вода и силата на котлона се намалява. Варят се 10 минути.

През това време се подготвя броколито – плътната част под китките се нарязва и се обелват, а китките се освобождават. Гъбите се измиват.

Фурната се включва до 190 градуса.

С решетъчна лъжица се изваждат морковите и се нареждат в намазнена тава, която е избрана за печенето. На тяхно място се пускат обелените части на броколито за 5 минути. Изваждат се до морковите.

Ципурата се почиства, измива със студена вода и се намазва отвътре и отвън с олио и с подправката за риба.

Ако не се използва такава, се избира мащерката или девесила – само едното – и в този случай се използва солта, защото подправките не съдържат сол като комплексната за риба.

Отваря се пакетът кори на сач. Първата кора се напръсква с олио и върху нея се пренася една от рибите. Завиват се страничните краища на кората върху рибата, прихлупва се дългата страна отгоре и се навива до получаване на пликче.

Подрежда се опакованата риба в тавата при зеленчуците. Намазва се следващата кора и по същия начин се завиват и другите риби.

В тавата се нареждат и гъбите на едри парчета. Горната повърхност на корите с риби се намокрят леко и се намазват с олио. Поръсва се сол и се налива ½ чаша от бульона от врелите зеленчуци.

Рибата в плик се пече за 15 минути.

Апетитната печена риба се изважда с тавата, рибите се обръщат, намокрят се пак корите и се намазват с масло.

Добавят се китките броколи и бучки масълце.

Ципурата в кора на фурна се пече още 15 минути.

Предлага се с лимонче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: