Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото и маслото. Разбивайте, докато маслото стане на ситни парцалчета.
Настържете или смелете на ситно морковите с ягодите. Прибавете ги към течната смес и разбъркайте.
Сипете брашното на части с бакпулвера и солта. Когато получите хомогенна смес за кекс добавете сушените плодове и отново разбъркайте.
Намазнете форма - пръстен за кекс или флан, и леко набрашнете, като изтръскате излишното количество брашно (за силиконови форми това не е необходимо)
Сипете тестото за морковения кекс и леко заравнете.
Изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути или до суха клечка.
Готовият морковен кекс с пълнозърнесто брашно отделете внимателно от формичката, като първо изчакате 3-4 минутки и после оставете да изстине върху решетка, преди да нарежете.
Да ви е сладко!
Коментари
Поздрав и много прегръдки от мен!