Плодов сладкиш Късна зима
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов Сладкиш»Плодов сладкиш Късна зима

Плодов сладкиш Късна зима

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
3015810152
Плодов сладкиш Късна зима
Снимка: Еми Авджиева
1 / 7
27/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Готовият плодов сладкиш трябва да престои за една нощ в хладилника преди да бъде опитан, но с този разкошен вкус и аромат това би било почти невъзможно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме портокалите и ги разделяме на резенчета. Бананите ги нарязваме на тънко. Плодовете от компота се поставят в отделна купичка.

В друга голяма купа се начупват бисквитите на малки парченца и се смесват с орехите.

Приготвяме сметановия крем, като първо се разбива сметаната, добавя се киселото мляко и разтопения на водна баня шоколад.

Желатинът се разтваря на водна баня според указанието на пакетчетата и се добавя към крема при непрекъснато бъркане.

Изсипваме в крема и 1 ч.ч. от сока на компота.

В кръгла форма с отделящо се дъно слагаме съвсем малко крем, колкото да покрие дъното, и редим плодове според предпочитанията ни.

Отстрани слагаме изправени парчета портокал, оформени като оградка.

Върху така наредените плодове слагаме 1/3 от количеството крем и върху него изсипваме половината от разбърканите начупени бисквити и орехи.

Отгоре слагаме половината от останалия крем. Отново редим плодове, като странично този път може да се поставят изправени резенчета от банани.

Върху тях - крем и останалата част от бисквитите с орехи. Най-отгоре на лесния плодов сладкиш се разстила по-тънък слой крем.

Готовият сладкиш се слага в хладилник за 1 нощ, за да се стегне.

След като извадим готовия охладен и стегнат бисквитен сладкиш, махаме страните на формата и обръщамеплодов сладкиш Късна зима в подходящ съд (табла).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: