Хрупкави пълнозърнести локумки
Hrskave integralne vanilice sa ratlukom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Локумки»Хрупкави пълнозърнести локумки

Хрупкави пълнозърнести локумки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4813k1k2k4
Хрупкави пълнозърнести локумки
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
80
"Бързи, лесни, вкусни - пълнозърнести локумки за малки и големи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа подходяща за месене на тесто, сложете пълнозърнестото, лимецовото брашно и бакпулвера. Бялото брашно е за добавяне по време на месенето.

Направете кладенче в средата и сложете овесените трици, щипка сол, разбитото със сода и оцет кисело мляко, яйцето със кафявата захар, ванилията и разтопената свинска мас. Разбъркайте първоначално с лъжица и след това започнете да месите на ръка, като добавяте бяло брашно. Трябва да получите средно твърдо тесто за тези любими локумки.

Разделете тестото на топчета с големината на средно голям портокал.

Всяко топче разточете върху леко набрашнен плот във кръгла форма с дебелина 0.5 см. С остър нож разделете кръга на 8 триъгълника. В широката част на всяко триъгълниче поставете парченце локум и завийте на кифличка. Имайте предвид, че това не е лесно, тъй като тестото е ронливо.

Наредете бабините сладки в тава и печете в предварително загрята фурна на 175 градуса до готовност.

Още топли оваляйте изпечените хрупкави пълнозърнести локумки в пудра захар.

Като изстинат, ги опаковайте в стреч фолио и оставете да престоят ден-два, за да станат перфектно хрупкави и вкусни.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: