Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Хрупкав паниран патладжан на фурна

Хрупкав паниран патладжан на фурна

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
3834893
Хрупкав паниран патладжан на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Спретваме бърза вечеря с хрупкав паниран патладжан на фурна"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • царевично брашно - 150 г
  • галета - 1 пак.
  • яйца - 3 бр.
  • червен пипер
  • къри
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват на кръгчета.

Кръговете патладжан се осоляват и се оставят да се отцедят от водата.

В една купа смесваме царевичното брашно, галетата и всички други подправки.

В друга купа се разбиват яйцата.

Тавата, в която ще се пекат патладжаните, се застила с хартия за печене.

Всяко кръгче първо се потапя в яйце и след това много добре се овалва в сухите съставки.

Поръсваме панираните патладжани с малко зехтин.

Хрупкавият паниран патладжан на фурна се пече на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Чудесна рецепта без пържене!
08.07.2023 00:24