Печен боб с кюфтета

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
172
544
448
203
2
29/03/2020
"Семпло и вкусно - боб с кюфтета... само една биричка липсва "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 630
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът:

Бобът се измива много добре и се накисва за 2 часа в студена вода, след което се слага да заври.

След завиране водата се изсипва, залива се отново със студена вода и се слага да заври.

Изхвърлят се три пъти заврялата вода, като бобът се вари в четвъртата вода. След завиране в четвъртата вода, се слага малко сода.

Бобът ври 10 мин изсипват се сушени лук, моркови, червен пипер, черен пипер и олио. Сготвения боб продължава да ври, като 20 мин преди сваряване се слага джодженът, магданозът и солта.

Пържени кюфтетата:

Към каймата се прибавят нарязаният на дребно лук, яйцето, предварително накиснатия в прясното мляко хляб заедно с прясното мляко, без да се изцежда, дребно нарязаният магданоз, солта и черния пипер.

Сместа се омесва много добре и се оставя да отлежи на хладно 30 мин.

От нея се оформят кюфтета, които се овалват в брашно, разплискват се малко и се изпържват в сгорещена мазнина.

Готовият боб се изсипва в тава, нареждат се изпържените кюфтета и се запича на 200 градуса 20 минути.

Да ви е сладко с този вкусен печен боб с кюфтета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар