Икономични крокети от хляб
Ekonomični kroketi od hleba
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Икономични крокети от хляб

Икономични крокети от хляб

Икономични крокети от хляб
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
31/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
"Не ви трябват много продукти, за да си приготвите вкусно хапване - например тези икономични крокети от хляб"

Необходими Продукти

  • пълнозърнест хляб - 3 филии (без корички)
  • яйца - 1 бр.
  • хималайска сол -   1 щипчица
  • хлебни трохи - от коричките на филиите
  • шарлан - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязваме страничните корички на филиите пълнозърнест хляб.

Срединките нарязваме на продълговати правоъгълничета (от филия стават около 3 парчета).

Препичаме корите на тостер или на фурна до златист загар.

Натрошаваме ги на ситни трохи, които ще оползотворим, като използваме вместо галета или други панировки.

Овалваме правоъгълниците, първо в разбърканото с щипка сол - яйце (съвсем леко, без да задържаме, защото попиват много).

След това ги овъргалваме в хлебните трохи - от всички страни.

В тиган с незалепващо покритие нагорещяваме шарлан и пържим панираните хлебчета до златист цвят.

Добре е да използваме минимално количество мазнина, за да са леки апетитните крокети на вкус и по-здравословни.

Може в яйчената смес да добавим и други подправки на вкус, ала така неутрални на вкус - са подходящи да се поднесат хем към сладко, хем към солено.

Добра идея за оползотворяване на стар хляб.

Лесни, икономични и вкусни икономични крокети от хляб, които стават за закуска, обяд и вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: