gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Сьомга с хрупкава билкова коричка

Сьомга с хрупкава билкова коричка

Сьомга с хрупкава билкова коричка
Снимка: Десислав Maрчев Бозаджиев
1 / 2
01/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
"Сьомга с билкова коричка - класика, която приемаме с отворени обятия"

Необходими Продукти

  • сьомга - 150 г
  • панко
  • билков микс
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • За гарнитурата
  • тиквичка 1/3
  • каперси - 1ч.л
  • чери домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се овкусява добре със сол и черен пипер.

След това се запечатва на тиган.

Добавя се във фурната на около 170 градуса за около 6 минути.

Когато вече е добре изпечена отгоре, добавяме панкото и микса с масло и билки към вкусната печена риба.

За гарнитурата към сьомгата нарязвама 1/3 от тиквичката на малки кубчета или полумесеци и запържваме на тигана заедно с каперсите и чери доматчетата.

Овкусяваме със сол, черен пипер балсамико оцет по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: