gotvach.bg»Рецепти»Баница»Клин по родопски

Клин по родопски

SibileSibile
Новак
5161429
Клин по родопски
Снимка: Sibile
1 / 3
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Родопски клин по оригинална рецепта - хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч
  • яйца - 4 бр. (отделя се 1 жълтък за намазване)
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • кори - 4 листа
  • черен кимион - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и към него добавете измития ориз. Запържете за 2-3 минути до стъклен вид и добавете 3 ч.ч. вода /2 към 1 части/. Варете до полуготовност.

Отстранете съда от огъня. След като оризът леко се поохлади, прибавете разбитите яйца, натрошеното сирене и разбъркайте до еднородност.

Сложете две от корите на дъното на намазнена тавичка като повдигнете крайчетата.

Изсипете плънката и покрийте с останалите две кори.

Подпъхнете и намажете родопския клин с разбит жълтък и малко олио. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса. Печете баницата до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: