Реване от тефтера на баба
Koh iz bakine sveskeРевани по рецепту бабушки
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване от тефтера на баба

Реване от тефтера на баба

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Реване от тефтера на баба
Снимка: Христилияна Василева
1 / 3
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
"Ето го и реването на баба - обожаваме го"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • захар - 10 с.л.
  • грис - 7 1/2 с.л.
  • брашно - 7 1/2 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 300 грама
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер до сгъстяване. След това се прибавя по малко захарта. Разбива се хубаво с миксера.

Прибавя се брашното и накрая грисът.

Готовата смес се изсипва в тава застлана с хартия за печене или помазана с олио и набрашнена.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 25 - 30 минути.

След като се извади от фурната се оставя да изстине. Когато е напълно изстинало се нарязва.

За сиропа:

В тенджера се слага захарта и водата да заври. След това се залива нарязаното реване.

Оставя се да попие сиропът и се сервира.

Реването от тефтера на баба е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: