Начин на приготвяне
Стилна салата, впечатляваща с вида и вкуса си!
Сваряваме шарения боб (предварително накиснат за една нощ), като му сменяме 3 води и по желание в последната сипваме равна кафена лъжичка сода за хляб (за да се свари по-бързо). Много вкусно и бързо се получава също шарен боб от буркан.
В голяма салатна купа нарязваме на ситно измитите къдрави салати: червената - Лоло Росо и зелената - Лоло Бионда. Към тях прибавяме и нарязаните на ситно 1 шепа листа рукола, перата пресен лук от няколко стръка, половин връзка магданоз (без дръжките) и 5-6 пресни стръка градински джоджен (листа).
Добавяме сварения боб и овкусяваме с прясно изцеден лимонов сок, половин чаена лъжичка фино смляна на мелничка хималайска сол (на вкус), 1 ч.л. сусамово масло, 1 ч.л. студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло (шарлан), 1 кафена лъжичка домашен ябълков оцет на вкус, 1 к.л. бяла балсамова подправка за салата (на вкус)и накрая щипка кафява тръстикова захар на кристали.
Разбъркваме старателно, така че салатата да се овкуси развномерно и да запазим бобчетата цели.
Поднасяме свежата зелена салата в голяма порцеланова купа, украсена с стръкче пресен джоджен.
Чудно Вкусно! Лоло Росо салатата с шарен боб и рукола е готова.