Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени оранжеви чушки с кайма и ориз

Пълнени оранжеви чушки с кайма и ориз

Пълнени оранжеви чушки с кайма и ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Пълнени оранжеви чушки със сосче - не знаем дали тайната е в цвета, но вкусът е изумителен"

Необходими Продукти

  • оранжеви чушки - 4 - 5бр( тип камби)
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • яйце - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • за соса
  • кисело мляко - 250 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1. 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките. Отрежете капачетата и леко с ножа направете леки разрези/дупки по чушката.

В тиган загрейте малко мазнина и запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно. Добавете и запържете, докато промени цвета си.

Сложете ориза, а след няколко минути подправките и доматеното пюре. Налейте 1 ч.ч. топла вода и изчакайте ориза да я поеме. Изключете и махнете от котлона. Счупете яйцето и разбъркайте. Напълнете чушките.

Потопете напълнения край в брашно и затворете с капачето. Подредете в тавичка с капак (аз ползвах глинен гювеч). Напълнете с вода и печете в студена фурна на 180 градуса до готовност.

Направете соса, като запечете брашното в суха тенджера. В купа разбийте жълтъците с киселото мляко. Разредете с бульона от чушките.

Налейте соса при брашното, като бъркате с тел и варете 5 минути. Изключете и върнете при чушките.

Върнете във фурната за 10 минути. Изключете и сервирайте.

Пълнените оранжеви чушки с кайма и ориз са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: