Начин на приготвяне
Накисваме 1 супена лъжица чиа с 5 лъжици топла вода, оставяме да поема течността и сгъстявайки се сама да се желира.
В тенджерка наливаме 2 чаши вода и слагаме на котлона да заври. Щом кипне прибавяме постепенно гриса, като разбъркваме непрекъснато (с телена бъркалка).
Щом поеме водата и започне да се сгъстява - добавяме още половин чаша вода, за да добием кремообразна смес.
Скоро грисът е сварен го изтегляме встрани. Прибавяме другите съставки- саможелиралата се чиа, кафява кристална захар, пшеничен зародиш на люспи, канела, рожков на прах.
Обелваме и нарязваме на ситни парченца (може и да рендосаме) ябълката и разбъркваме всичко заедно.
Сипваме здравословните веган грис кремчета с чиа и ябълка по купички и поднасяме на момента - за една диетична, нежна и вкусна закуска!
Страхотни са тези кремчета, опитайте.