gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото от пиле с доматен сос де-волай от 1937 г.

Ризото от пиле с доматен сос де-волай от 1937 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5733k2k2k8
Ризото от пиле с доматен сос де-волай от 1937 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
06/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това апетитно ризото пилешкото филе се измива и слага в студена вода да се свари за 10 мин.

Изважда се и се нарязва на дребни парченца. Бульонът, в които е варено месото, се отделя 500 мл.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Маслото се слага в тигана и се разтопява. Прибавя се лукът, които се запържва в маслото за 10 мин на среден огън.

Прибавя се оризът, който е измит предварително до бистра вода.

Запържва се 10 мин и се залива с бульона. Прибавя се нарязаното месо и се посолява.

Разбърква се продължително 10 мин и оризът с пиле се слага във фурната, за да се сгъсти оризът за 10 мин на предварително загрята на 200 градуса фурна.

За доматения сос:

Доматите се обелват и смилат. Прибавя се захарта, солта и олиото. Слага се на котлона за 20 мин на среден огън.

Ризотото с пиле и доматен сос от 1937 г. се сервира топло. Отгоре се настъргва кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: