gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с баварски крем в чаши

Бисквитена торта с баварски крем в чаши

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Бисквитена торта с баварски крем в чаши
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
07/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Не са ви необходими много съставки, за да приготвите впечатляващ десерт - тази бисквитена торта в чаши го доказва"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Закуска
  • шоколадови пръчици - за поръсване
  • за крема
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 8 с.л. с връх
  • прясно мляко - 1.100 л
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Специфичното при тази бисквитена торта с баварски крем в чаши е именно приготвянето на баварския крем. Точно затова започваме и от него.

Яйцата се разбиват със захарта много добре, добавя се брашното, а след това ванилията и пак се разбива (с миксер).

Накрая се сипва млякото, като се бърка само с бъркалката на миксера.

Слага се на котлона да заври при непрекъснато бъркане, за да не става на бучки и да не се пресекат яйцата.

Когато кремът за нашата бисквитена торта в чашки е вече готов и се е сгъстил достатъчно, се маха от котлона и към него се добавя маслото.

Бисквитите също натрошаваме в блендера (не пречи да ги оставите цели, ако имате толкова големи чаши).

Във всяка чаша редим ред натрошени бисквити, които притискаме и изравняваме добре, ред крем, ред бисквити, ред крем и отгоре поръсваме с шоколадови пръчици по избор.

Тази бисквитена торта е лесен и вкусен десерт!

Източник: Радина Жекова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: