Кейк с какаова глазура и сушени кайсии
Kolač sa kakao glazurom i suvim kajsijama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Кейк с какаова глазура и сушени кайсии

Кейк с какаова глазура и сушени кайсии

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7456k2k4k
Кейк с какаова глазура и сушени кайсии
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
07/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Шоколадовия кейк, забъркан на бързо, е най-вкусния, който може да хапнете днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 и 1 /2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • кайсии - около 100 г сухи, нарязани на ситно
  • Глазура
  • краве масло - 125 г
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за шоколадовия кейк до получаване на хомогенна кексова смес.

Изсипете във форма за кекс и печете какаовия сладкиш във фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.

Когато кайсиевият сладкиш е готов, охладете и пригответе шоколадовата глазура.

Смесете съставките за нея в тенджерка на котлона. Оставете да кипне, като непрекъснато бъркате, за да не загори.

Залейте кейка с готовата какаова глазура.

Получава се вкусен кейк с какаова глазура и сушени кайсии.

Източник: Mediha Winlo - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: