Френска майонеза

Френска майонеза
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
08/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
20
"Домашна френска майонеза - по-вкусна не сме опитвали"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • олио - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцето в купата на пасатора.

Добавете солта, лимоновия сок, горчицата и олиото. Поставете пасатора на дъното на каната и пуснете на висока степен.

Издърпвайте леко и постепенно нагоре, докато стигнете повърхността.

Повторете няколко пъти процедурата.

Щом домашната майонеза стане гъста, изключете.

Затворете с капак френската майонеза и оставете за няколко часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: