Вкусен пастет в буркани

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3232k7521k1
Вкусен пастет в буркани
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 3
10/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Внимавайте, защото много филийки могат да се хапнат с този вкусен пастет и дори няма да разберете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на ситно.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Ябълките се измиват и изчистват. Нарязват се на ситно.

В голям тиган се слага свинското, за да се запържи. Запържва се до разтопяване на мазното и златист загар на пръжките.

Маста се отлива в бурканче. По-късно може да се използва за готвене, а с тънък филм от нея може да залеете и готовия вкусен пастет в буркани.

В тигана се добавят лукът и ябълките, да се запържат и задушат. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавят се кимион и чубрица. Всичко се блендира.

Ако е необходимо - на няколко пъти в блендера.

Приготвеният пастет се слага в буркани, докато е топъл. Капаците се запечатват добре. Бурканите се обръщат с капаците надолу.

Оставя се да изстине. Не се преваряват, защото ще се разтече.

Съхранява се в хладилник. За по-лесно мазане се изкарва предварително от хладилника.

Получава се съвсем леко сладникав вкусен пастет в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: