Вкусна тестена закуска

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30
154
101
45
10/04/2020
"Каквото и да казват, тестената закуска винаги е по-вкусна от диетичната... особено тази "
Приготвяне90 мин.
Готвене45 мин.
Общо135 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 031
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка с малко топла вода изсипваме маята със захарта и 1 с.л. брашно и оставяме настрани за около 10 минути.

В друга по-голяма купа разбиваме яйцата, киселото мляко със содата, олиото и солта.

Към тях добавяме пресятото брашно. Когато сместа се сгъсти достатъчно я изсипваме в тава с останалото брашно и заместваме меко тесто.

В покрит със стреч фолио и кърпа съд, го оставяме на топло да втаса за около час.

Готовото втасало тесто преместваме в тава и след като леко го премесим, го накъсваме на малки топчета.

Разтопяваме маслото и правим смес за плънката от 1 яйце и натрошеното сирене.

Всяко топче от тестото го сплескваме с длани на квадрат, мажем с разтопеното масло и поръсваме със сместа от яйце и сирене и го завиваме с четирите краища навътре.

По този начин слагаме всичките топчета едно до друго в покрита с хартия за печене намазнена тавичка и отново слагаме на топло да втаса.

През това време приготвяме заливката, като разбиваме яйцето, добавяме 2 с.л. кисело мляко, олиото и маслото и брашното.

Преди да сложим за печене нашата вкусна тестена закуска, я намазваме обилно с подготвената заливка.

Печете питката със сирене на 150 градуса около 45 минути.

Към 20-та минута засилваме фурната на 180 градуса.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар