Корнети - италиански кифлички
Cornetti - italijanske kiflice
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Корнети - италиански кифлички

Корнети - италиански кифлички

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2319581k1k2
Корнети - италиански кифлички
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 5
14/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Да ви е сладко с тези апетитни италиански кифлички"

Необходими Продукти

  • брашно - 5 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • маслиново олио - 1/4 ч.ч. или зехтин
  • топла вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, захарта, солта и олиото се смесват.

Маята се разтваря с малко топла вода и се изсипва в купата. Разбърква се до хомогенност и се оставя да си почива 10 минути, след което на по-високи обороти на миксера се разбърква за още 2 минути, докато се получи меко и еластично тесто.

Оформяне:

Единият начин е да разделите тестото на приблизително еднакви по големина части, да ги разточите на правоъгълник с размери (30х9) и да ги разрежете по диагонал, така че да се образуват триъгълници.

Триъгълниците се увиват на кифлички, като се започва от широката част към тясната.

Другият вариант е да разточите цялото тесто на тънка кора и да го разрежете на 32 триъгълника. Увиването на италианските кифлички е по същия начин.

Изпечете италианските кифлички Корнети на 200 градуса за около 20 минути и поднесете със сладко или солени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: