Пилешки крокети с Бешамел от 1931 г.
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Крокети»Пилешки крокети с Бешамел от 1931 г.

Пилешки крокети с Бешамел от 1931 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
4152k1k4705
Пилешки крокети с Бешамел от 1931 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
13/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции6
"Да ви е сладко с тези ретро пилешки крокети с Бешамел"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива много добре. Сварява се в подсолена вода. След като изстине, се обезкостява и месото се нарязва на ситно.

Приготвя се сос Бешамел, като в тенджера с незалепващо покритие се слага маслото и брашното. С продължително бъркане се запържва. Внимава се брашното да не се причерви.

След запържването, постепенно се прибавя бульонът при продължително бъркане до получаване на гъст сос с хомогенна смес.

Посолява се със сол и черен пипер на вкус. Сваля се от огъня. Прибавя се пилешкото месо и се оставя на хладно да изстине. Месото трябва да е изсушено, не извадено току-що от бульона, тъй като ще разреди соса.

От готовата смес се правят вкусни крокети във вид на пръчици. Потапят се всички пилешки крокети се в разбитите на пяна яйца, овалват се в галета и се пържат в сгорещено олио до зачервяване.

Сервираме пилешки крокети с Бешамел се с пържени на тиган картофи или салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: