Печена яребица
Roasted PartridgePečena jarebica

Печена яребица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Печена яребица1 / 2
25/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Яребицата е перната, но не е пиле - поне два пъти по-вкусна е, ако сте я приготвили по нашата рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яребиците се шпиковат със сланина. Пекат се цели или нарязани на 4 части.

В тава на фурна се задушават лукът и останалата сланина. Когато лукът стане розов, поставят се яребиците. Те се задушават от всички страни, докато се зачервят. Пускат се черният пипер и дафиновият лист. Налива се малко вода и като се образува сос, птиците от време на време се заливат с него.

Когато месото омекне, прави се застройка от киселото мляко и брашното. Тя се излива в тавата и яребицата се доизпича заедно с нея. Опитва се на сол.

Ястието се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: