gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав кекс с какао и кисело мляко

Пухкав кекс с какао и кисело мляко

Пухкав кекс с какао и кисело мляко
Снимка: Диана Лазарова
1 / 2
16/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Пухкав кекс за близки и гости - лесен и бърз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си разбивате яйцата, след това добавяте захарта и бъркате добре, за да може захарта да се разтвори.

Към тях добавяте киселото мляко, като преди това в него изсипвате содата, разбърквате добре млякото и изсипвате към останалите продукти за кекса. Разбъркват се добре и се добавят олиото и ванилията.

След това добавяте брашното и бакпулвера, като аз сипвам по малко брашно и бъркам, за да е по-лесно смесването. Бъркате, докато получите гладка смес и няма буци от брашното.

Преди да изсипете сместа във формата, тя се намазва с олио, а след това с малко брашно я поръсвате, за да не ви залепне приготвения какаов кекс и да не може да го извадите от формата.

Във вече намазаната форма сипвате половината от сместа, а в останалата половина сипвате какаото. Разбърквате добре и шоколадовата смес я изсипвате върху останалата.

Кексът с какао и кисело мляко се пече във фурната за около до готовност на 180-190 градуса - зависи от фурната ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: