Агнешка шкембе чорба

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2632k8762k3
Агнешка шкембе чорба
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
16/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Вижте как да си направите най-вкусната агнешка чорба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тенджера, вътре прибавяме малко масло, олио и измити и нарязан на малки кубчетата агнешко шкембе и започваме леко да запържваме шкембето, предварително сварено за около 40 мин - 1 час в тенджера под налягане.

При пърженото шкембе прибавяме брашно и малко червен пипер и доливате около 2 литра студена вода и оставяме да се свари шкембето, след като водата е завряла и шкембетата са сварени добре.

Доливаме млякото и пак оставяме да се сготви за около 30 час, бъркаме от време на време, за да не кипне млякото, посоляваме и подправяме шкембе чорбата.

Готовата агнешка шкембе чорба сервираме с чесън оцет и лют червен пипер.

Бърза и вкусна рецепта за агнешка шкембе чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: