Начин на приготвяне
За тази френска супа от 1927 г. лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Морковът се обелва, измива и нарязва на много ситно.
Каймата се посолява и се омесва много добре.
Лукът, морковите и целината се слагат да се задушават, след което се добавя 2 л. топла вода и се оставя да ври.
След 30 мин се слага каймата, като се пуска в горещата вода на топчета. Оставя се да ври 30 мин, като се отпенва постоянно, след което се прибавя фидето. Котлонът се изключва и се оставя тенджерата с френската супа върху котлона.
За застройката:
Маслото се разтопява, след което се разбърква много добре с яйцата. Прибавя се киселото мляко при продължително бъркане.
Приготвената телешка супа се сервира топла, като се прибавя във всяка порция по 2 с.л. застройка.