Шоколадово-бисквитена торта

ЙоанаЙоана
Помощник Готвач
158
730
298
379
16/04/2020
"Има си и шоколад, и бисквити, и въображение - затова я харесахме от пръв поглед тази страхотна торта "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 159
  • Преглеждания за месеца1074
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 100 г
  • ядки - 100 г микс от сурови (бадеми и лешници или други по избор)
  • какао - 5 г
  • кокосово масло - 25 г
  • стевия - или друг подсладител по избор
  • За крема
  • извара - 250 г сладкарска (обикновена)
  • протеин - 1 доза (25 г; може да замените с какао + подсладител)
  • какао - 10 г
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

Слагате всички продукти в блендер, добавяте малко вода и блендирате до получаването на хомогенна смес, която разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно.

Оставяте блатчето във фризера и започвате приготвянето на крема.

Първо, изсипвате желатина в кафяна чашка с вода и го оставяте да набъбне.

В купа смесвате изварата, протеина и какаото и разбърквате добре.

Когато желатинът е набъбнал, го разтваряте на водна баня и го прибавяте към крема. Отново разбърквате добре.

Изваждате блатчето, изсипвате крема и ги оставяте различната бисквитена торта за ок. 30 минути във фризера.

След това ги изваждате, декорирате с продукти по желание и оставяте здравословната торта в хладилника за няколко часа, за да стегне.

Имате по-здравословна шоколадово-бисквитена торта за чудо и приказ.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар