Кето козунак
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Кето козунак

Кето козунак

Кето козунак
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
18/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции8
"Специален кето козунак за всички онези, които спазват диета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първи опит за кето козунак - мисля, че се получи добре и е вкусен, но според мен, ако обичате сладичко, трябва да добавите още малко подсладител.

В купа смесваме яйцата и течния подсладител, може да е стевия, еритритол, ксилитол или друго. Прибавя се крема сирене, извара, ванилия, есенция от портокал за аромат и се разбърква с миксер добре.

Към получената смес добавяме бакпулвера и бадемово брашно, което може да замените с всякакво брашно от ядки, защото само те се ползват за кето диета и са без глутен.

След като се разбърка с вилица, се получава много гъста каша, в която прибавяме стафиди и смлени в чопър бадемови ядки на по-едро.

Сега идва трудната част - да оформим козунака. Върху прозрачно фолио поставям хартия за печене, по-голяма от размера на правоъгълната форма, в която ще печем нашия кето козунак.

Хартията се намазва с малко олио и отгоре от половина смес се оформя фитил с дължината на формата, ползвах 3 с.л. с връх от сместа. Останалата смес се разделя за 4 с.л.

Вземаме с намазнени ръце и овалваме на малко фитилче, която се поставя върху дългия фитил. По същия начин се оформя и останалата смес като накрая двете крайчета се свързват и сме готови.

С хартията се прехвърля в малката форма за терин. Отгоре набождаме шоколадови капки, поръсваме смлени бадеми и стафиди.

Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка за 30-35 минути. Изваждаме готовия козунак върху решетка да се охлади и нарязваме.

Не се сетих да сложа парчета черен шоколад в тестото и тогава щеше да е трепач ! Вкусне и здравословен кето козунак за Великден!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: