Крехко агнешко с гъби и зелен лук
Krhka jagnjetina sa pečurkama i mladim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Крехко агнешко с гъби и зелен лук

Крехко агнешко с гъби и зелен лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k6k5
Крехко агнешко с гъби и зелен лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
20/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
"Вкусотийка и половина - крехко агнешко с гъби, има и зелен лук за още повече апетит"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг (предна част)
  • пресен лук - 1 - 2 връзки
  • гъби - 1 буркан
  • ориз - 1 1/2 ч.ч
  • джоджен - сух или пресен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на едри порции и в дълбока купа хубаво го натрийте с червен пипер, сол, джоджен и олио.

Нарежете пресния лук, джоджена и ги сипете в тавата, като полеете с олио, червен пипер и сол, разбърквате и редите порциите месо отгоре.

Сипвате вода до месото, без да го покрива, и завивате с алуминиево фолио.

Печете агнешкото в умерена фурна за около час и половина след което изваждате и прибавяте измития ориз и нарязаните гъби.

Покрийте отново с фолиото и печете още за около 30 минути. После отстранявате фолиото и запичате до хубав червен цвят на месото и гъбите.

Крехкото агнешко с гъби и зелен лук е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: