Великденски ошав

Великденски ошав
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
21/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
22 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • сушени плодове - - 2 ч.ч. микс
  • канела - 1 пръчка
  • анасон - 1 бр.
  • кафява захар - 4 - 5 с.л. (количеството по желание)
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре сушените плодове.

Сложете ги в тенджера под налягане заедно с канелата, анасона и захарта.

Изчакайте да заври и затворете. Варете 15 минути.

Изключете и изчакайте да излезе парата.

Пресипете приготвения ошав в подходяща купа.

Сервирайте великденския ошав както топъл, така и студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: