gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Бухнали козуначени мъфини

Бухнали козуначени мъфини

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1982k5662k3
Бухнали козуначени мъфини
Снимка: Галя Николова
1 / 5
21/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
170 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр. + 1 бр. белтък
  • прясно мляко - 150 мл топло
  • захар - 130 г
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • мая - 7 г
  • За плънката
  • локум
  • орехи
  • За намазване
  • жълтъци - останал от тестото
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото слагам в хлебопекарна и пускам програмата за месене на тесто.

Готовото тесто тегля на кухненска везна и разделям на 12 равни части тестото за козунак.

Върху набрашнена повърхност разточвам всяка част на правоъгълна форма, пълня с парченца локум и навивам на руло.

Готовото рулце завързвам на възел и оформям, за да влезе в силиконова формичка за мъфини.

Повтарям стъпките с останалите 11 части от тестото.

Запълнените вече силиконови форми поставям в метална тава за мъфини, за да запазят формата си малките козуначета.

Оставям да втасат на топло или в загрята фурна на 50°C.

Втасалите мъфини намазвам с жълтък и поръсвам със захар.

Увеличавам градусите на фурната от 50°С на 160°С и поставям тавата с тези бухнали козуначени мъфини.

Страхотни козуначени мъфини, които можем само да препоръчаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: